Vad händer

 

"Hjärntrötthet är lite som att ständigt simma motströms. Ibland är man så trött på att ständigt kämpa mot strömmen att man bara önskar att få vara och flyta." Ing-Marie

Ja, det var ett tag sedan jag skrev här, jag älskar att skriva och tycker det är kul, men som mycket annat har jag svårt att få det att bli av. Ibland får jag briljanta idéer som jag antecknar ner i min mobil, men oftast blir det inte mer än så. Men idag tänkte jag göra en ansträngning att skriva ner lite tankar. Att gå hemma i pandemitider är U R T R Å K I G T.............SUCK.

Att inte jobba är mer en normalitet nu än tvärtom och även om man ibland när galonbyxorna hängde över en, och någon måste kissa precis när man fått på alla kläder, och tänkte när nästa unge precis bajsat.... ”GUD ta mig härifrån”. Men när man väl är bort från sitt arbete så saknar man det. Ni vet när onsdagen börjar gå in på torsdag och man börjar se fram emot helgen. Eller när man har en nyvaken varm ett-åring i knät, eller när tre barn springer mot en och ropar; "Ing-Marie" med kramar när man kommer på morgonen. Det är de guldkornen i vardagen man saknar när man inte jobbar.

 Så vad fyller man dagarna med om inte jobb? Ja i början koncentrerade jag mig på träningen och var på gymmet 2-3 gånger per vecka och kunde fokusera på mig själv och min viktminskning, MEN så kommer då Löven med att undvika gymmet och jag slutade gå dit.  Där tappade jag rutinerna som hållit igång mig sedan jag blev sjukskriven och att hitta tillbaka till det igen har varit nästintill omöjligt. Så nyårslöftet till mig själv var att hitta tillbaka till det. Till träning och fokus på självkänsla och välmående.  Men så kommer nu en ny våg med Covid och nu är var och varannan människa runt om i samhället sjuka så trots tre sprutor har jag lagt ner gymmet för tillfället och hemmagympar i stället. Jag avvaktar den värsta vågen och hoppas jag slipper skiten. När man väl har ”tappat tråden” är det så himla svårt att plocka upp den igen, och är så arg på mig själv men samtidigt kan jag inte gräva ner mig utan måste se blicka framåt.

Så jag använder min Bullet journal, skriver ner mål och vad som ska hända under veckan, och utvärderar i slutet av veckan, för att sikta vidare på nästa vecka med huvudmålet i sikte. OCH att utvärdera och sätta mål är något en förskollärare är bra på, men ofta kanske man inte tänker att man kan ha samma tankesätt gentemot sig själv, och där är jag nu, med ljuset som återvänder, och en pandemi förhoppningsvis lindrigare ser jag fram emot en vår med träning och hälsa, ha en skön vecka gott folk.