Dagar hjärnan tar semester

(null)


Vissa saker, tänker ni kanske man bör hålla för sig själv. Och ärligt det var exakt just min första tanke efter dagens lilla "incident" idag.  

Har börjat en hälsosammare resa, eller rättare sagt tillbaka på rätt väg, efter lite kringelikrokar några månader. 

Har äntligen struntat i vad vår statsminister säger och återvänt till gymmet. (för mig handlar det om prioriteringar och även min hälsa, och ÄR försiktig, och gymmet i fråga följer alla riktlinjer som finns) För helt ärligt utan det stället att binda upp vardagen på blir jag helt ärligt GALEN. Mer om det i ett längre inlägg om pandemi och övrig skit som är så lätt att gå vilse i senare.  Men först nu till helgen vill jag bjuda på ett positivt lite gladare peppigare inlägg.  

Solen skiner, vinden är sval och snödroppar tittar upp i rabatten. Våren är på väg👏 min favoritårstid och jag mår BRA, YEY. Nu Svamlar jag, förlåt gymmet var det. 

Var och tränade med trasa i hand och torkade maskiner som en blå. Ett riktigt skönt jobbigt pass. Och ibland efteråt är man svettig trött och vill bara hem slänga sig och duschen och slappa.  

När jag går mot bilen ser jag till min FASA, att i ena änden på nyckeln hänger en lös kedja. FFFF....tänker jag, nyckeln har ramlat av. Känner i fickan ingen nyckel. Sätter min i bilen (ni vet blipp, och dörren öppnas) Tänker den kanske sitter kvar i tändaren, ingen nyckel. 

Funderar i detta läget på min älskade make och det ÄR nära till hands att ringa honom. Men har inte panik, ÄN. Så rensar ur ALLT ur väskan kollar i fickor, ÖVERALLT. Fortfarande ingen nyckel. Ah S K I T, tänker jag. Ja det enda och göra är att gå in igen till gymmet och börja leta, sedan kanske efter det har jag panik och ringer efter gubben. 

När jag går in i gymmet lyfter jag upp nyckeln som för att visa den för visa upp den och sucka "jag har tappat nyckeln" och viftar med kedjan tydlig. När jag då tittar ordentligt på nyckeln går det upp ett ljus och min hjärna återvänder efter en stunds semester. 

NYCKELN ÄR JU FÖR FASEN INTRYCKT I DOSAN. 

Det är bara att trycka en liten knapp och vips är nyckeln framme. Jag lyfter ner nyckeln och  tar av mig skorna och grymtar jag ska bara kolla en sak. GUD, där och då vill man ju bara försvinna och man känner sig så dum. Går in i omklädningsrummet (för syns skull) öppnar ett skåp. 

Känner mig ännu dummare och går ut igen.  Plockar för säkerhets skull fram husnyckeln i handen som för att visa: ops glömde husnyckeln 😊.  I och för sig kunde jag ju vänt i dörren direkt men det tog en stund för hjärnan att landa så nu gjorde jag som jag gjorde. 

På väg tillbaka till bilen kan jag inte låta bli utan att skratta åt mig själv. Och tänka gud så DUMT, och vill gömma det i lådan för "saker som aldrig någonsin har hänt" MEN nu är det fredag. Jag är glad och vågen äntligen vänder nedåt igen och känner att ni behöver er ett gott skratt.  

Ha en underbar fredag gott folk, det ska jag ha.