Ett pissigt år?

(null)


Är 2019 årtionde pissigaste tro? Det är dags att välkomna ett nytt årtionde och ibland blir jag rädd över hur himla fort tiden går. Men det är ju alltid i EFTERHAND du reflekterar över tidevarv som passerat.   Just nu är ju ändå tiden på något vis stilla. Detta årtionde har varit både upp och ner, varit sjuk och kommit tillbaka, fått barnbarn hela fyra stycken. Två av mina fyra barn är gifta och köpt hus. Den ene har ett liv i Göteborg med lägenheten och jobb, och den yngste är bara en tidsfråga innan han oxå försvinner någonstans för att hitta sitt liv. Mina barn är vuxna och mina barnår är slut nu är tid för barnbarn och bus. 

Just detta år 2019 var liksom tänkt som mitt år. Men det är ju så alltid med framtiden att vi kan planera men det blir inte alltid som man tänkt sig. 

Men nu så är det då slut, bara några timmar kvar på det gamla 2019. Att just detta år varit bland det tuffaste jag någonsin varit med om är väl inte att överdriva. Samtidigt kan jag känna ett lugn i mig själv. En ro jag skapat med min mentala hälsa. Detta grundarbete har trots allt hjälpt mig vidare i denna nya situation. Och utan resan och arbetet med mig själv fram till mars år vet jag inte hur jag mått idag. 

Livet har liksom inte gett bara rosor utan en hel del taggar och törnen. Just dessa motgångar gör att man växer som människa, sägs det? Ibland kan jag mina deppigaste dagar varför just jag givits så mycket extra växtmån? Men jag har ändå kommit såpass långt att jag insett hur mycket jag än ältar och grubblar över det förgångna så finns det idag INGENTING jag kan göra åt det nu. Så pissigt år eller inte, här är jag nu, nyårsafton 2019. Vilat i 30 minuter max vad min rastlösa kropp fixar. Och hoppas på ett nytt glatt 2020 med ett trevligt avslut, med god mat och lite gott vin som jag slipper laga.  

Nästa år har jag som målsättning att skratta mer, vad gör ni för att skratta och när gav ni senast er än åt ett riktigt, riktigt gott gapskratt? Jag har insett att jag skrattar för lite, så med nya tag så ses vi förhoppningsvis på nästa sidan om nyårsafton. Gott nytt år alla vänner njut av en skön kväll och ett gott skratt förlänger livet sägs det. Och ingenting är som just nu!  Glöm aldrig det! 

(null)