Ett år som gammal hund

(null)

Jag är en äkta gammal vovve som vet vad jag vill och har vissa likheter med min mor fast jag envist hävdar motsatsen.  Att sätta ord på sina egna upplevelser är något jag försöker mig på här i min blogg och även lite därför jag skriver för när jag skriver sorterar jag mina tankar. Men att få folk att egentligen förstå vad det är man har, att se helheten och hur komplext det känns är inte helt enkelt. 

Idag hade Dr Mikael på Nyhetsmorgon tema om hjärntrötthet kolla gärna in det klippet (länk längs ner i inlägget) Det man känner efter att ha sett klippet är hur svårt det faktiskt är och hur svårt det är för andra att faktiskt förstå. Särskilt när man knappt förstår nått själv. 

I detta med alla olika symtom och det jag känner så måste jag även förhålla mig till allt det nya och som jag i mycket har så svårt att ta till mig. Att lära mig leva på nytt. Och faktiskt få den gamla jycken (jag) att lära mig leva på nya sätt, att lära hunden sitta.  

Detta är något jag tror att mina allra närmaste förstår och vet och ibland än bättre än jag själv. De ser mig varje dag. De vet att jag behöver vila och ser mina behov. Ibland behov jag inte känner själv. Annars har jag oftast visat min starka sida utåt och den starka biten i mig finns kvar den har inte lämnat mig och det är den sidan jag envist håller fast vid och vägrar släppa taget om. Det är mitt starka jag som syns utåt och den sidan jag försöker visa när jag träffar andra utom de närmaste eller nu försöker visa i alla fall i den mån det nu lyckas. 

För att lära mig mer delar jag vissa av dessa nya bitar av mig själv här på bloggen mest för min egen skull men även för de andra  som vill lära sig om hjärntrötthet och det är som livet nu är ibland förvirrande och knepigt som kanske även denna blogg vad vet jag 😂 MEN ett försök är det att visa hur man nu lever med hjärntrötthet och att detta är ju det jag gör hela tiden  varje dag minut efter minut  "lär mig leva". 

Det jag inte riktigt förstått förrän nu efter ett tag med hjärntrötthet är att jag ju utvecklas hela tiden det är snart ett år sedan jag blev sjuk och ser nya bitar av mig själv att lägga till det pussel som nu är livet med hjärntrötthet. Jag hoppas jag kan fortsätta med att åtminstone försöka leva mitt bästa liv, för något annat kan man ju liksom inte göra för vad är egentligen alternativet?

Här förklarar dr Mikael på TV4 Nyhetsmorgon vad hjärntrötthet är kika gärna in det. 

Nyhetsmorgon om hjärntrötthet