Mölndals centrallasarett

För många år sedan i min ungdoms glada dagar, skulle jag köra pappas bil och åka till Sahlgrenska i Göteborg för att hälsa på vår yngsta syster som just då var inlagd där. Min syster hade en bra vägbeskrivning, jag skulle köra. Mamma Stina utan körkort och pappa Erik (som bara körde till Falkenberg som längst och vågade inte köra) 

"Ingen fara sa vi" självsäkert "det här fixar vi". 

Jag hade aldrig kört i Göteborg, och eftersom detta var före den moderna tiden, före Googlemaps och en digital röst som talar om om du råkar köra fel. Med dessa braiga appar kommer man liksom alltid fram hur knepigt man än kör. Appen snurrar till och vips har man en ny väg att följa. En sådan hade vi behövt........Vi kom nämligen fel på en gång. 

Och säga vad man vill om mig och min syster, MEN att hålla huvudet kallt i stressade situationer som att råka köra fel mitt i Göteborg......nja om vi säger så, det gick sådär. Tillslut när vi kört runt, runt säkert en halvtimme utan att hitta nånting stressade och irriterade på varandra fräste vi fram och tillbaka på varandra och även fina lugna pappa i baksätet började bli orolig och försökte lugna mig och syrran. 

 DÅ SER VI  en SKYLT. En VIT skylt med ett RÖTT kors på, med texten SJUKHUS, under. Gissa om vi blev glada. YES ÄNTLIGEN! Så vi tog sikte på skylten och körde mot Sahlgrenska, när vi kom fram efter att följt dessa skyltar med röda kors ser vi en STOR skylt med texten "MÖLNDALS CENTRALLASARETT" Att vi inte dog, just där och då.....av skratt. 
Vi skrattade så tårarna rann. All stress och irritation mellan oss försvann där, och vi tog oss ut, frågade efter vägen och HITTADE till rätt Lasarett, nämligen Sahlgrenska där syrran fanns.